családi addikciós rendelő

www.csaladiaddikciok.hu

Amit a családterápiáról tudni kell

Az egymással kapcsolatban álló családtagok még akkor is segíthetik egymás gyógyulását, ha csak az egyikük van bajban. Főleg a cselekvésre, nem a belátásra helyezi a hangsúlyt.

A terápia abban segít, hogy felszabadítja a család tagjaiban rejlő erőforrásokat, amelyek segítségével egy jobb, gazdagítóbb családi életet élhetnek.

A leggyakoribb okok, amelyekkel hozzánk fordultak: egyik családtag függősége, a gyermek nem megfelelő viselkedése (nem jár iskolába, szemtelen, lop, hazudik, nem tanul, verekszik, magányos, nem felelősségteljes, nem vesz részt az otthoni feladatokban, falcolja magát, alkalmazkodás betegséghez, gyász feldolgozása...), folyamatosan ismétlődő konfliktusok a családban, kommunikációs problémák.

Ez rövidterápiás módszer, általában 8-12 alkalmat vesz igénybe, alkalmanként másfél órás időtartammal. A közös munka folyamat, amelyet érdemes végigvinni, az eredmények a legritkább alkalommal jelennek meg egy-két ülés után. A terápia elején általában heti rendszerességgel szükséges találkozni. Ahogy haladunk előre a folyamatban, a találkozások gyakorisága két heti majd három heti rendszerességűre változik. A terápia befejezte után három hónappal utánkövető ülés zárja a közös munkát. A terápiát segíti, ha minden érintett családtag jelen tud lenni. 

Az ülések közötti időre gyakran adunk otthoni feladatokat, amelyek felkészítik a családot, hogy végül szakértői segítség nélkül, saját erőből is képesek legyenek fenntartani az elért eredményeket.

családi addikciós rendelő

Párokat és családokat segítünk abban, hogy sikeresen tudjanak megküzdeni a nehézségekkel,konfliktusokkal vagy éppen bizonytalansággal amivel éppen szembenéznek, és képessé válnak arra, hogy kapcsolatukat tudatosan élhetővé formálják. terapia.csalad@gmail.com

Friss topikok

süti beállítások módosítása